FAMILIERÅDGIVNING

Familierådgivningens FAQ

Som familierådgiver, arbejder jeg sammen med familier om at løse hverdagens udfordringer, konflikter og særligt hvordan du som forældre kan stå stærkt i din rolle som mor eller far og forstå dit barns reaktioner.

Med familierådgivning får du både faglig viden, en forståelse for hvorfor noget kan være udfordrende og ikke mindst konkrete værktøjer, der er skræddersyet til din familie.

Overvejer du om familierådgivning, er det rigtige valg for dig og din familie? Så se med her:

På denne side finder du information om: 

 • Hvad er familierådgivning og hvordan foregår det?    
 • Hvem kan få familierådgivning? 
 • Hvor og hvordan foregår en familierådgivning?   
 • Hvad koster familierådgivning?   
 • Hvad er en børne og ungesamtale?   
 • Rådgivning til familier i sorg                                                                                       

Vil du vide mere så skriv til mig allerede i dag og bestil en tid til en uforpligtende samtale om, hvordan vi sammen bedst muligt kan hjælpe dig og din familie.

Ring på tlf. 22463318 eller udfyld kontaktformularen.


Hvad er familierådgivning og hvordan foregår det?  

Vidste du, at mange forældre kan være lidt tøvende med at søge familierådgivning?

De stiller sig selv spørgsmål som:

Er familierådgivning nu også noget for os? Er det ikke noget med en psykolog? Skal der så sidde én og finde alle vores fejl?  

Min erfaring er, at det er alle typer familier, der søger familierådgivning,

Samt at de ofte er meget positive over at familierådgivning er en meget konkret måde at arbejde på, der giver hurtige resultater!                      

Jeg har hjulpet forældre, der har henvendt sig fordi:

 • "Min teenage søn og jeg har mange konflikter, det er som om vi ikke forstår hinanden mere..."
 • "Min datter på 3 år bliver meget vred og slår - jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre. Lige pludselig hører jeg mig selv råbe ad hende og jeg ved jo godt, at jeg burde gøre noget andet... så føler jeg mig som verdens dårligste mor".

 • "Putningen herhjemme tager flere timer og oftest ender det med ikke at være spor hyggeligt... Jeg synes, jeg har prøvet alt!"
 • "Vi blev skilt for snart et år siden og jeg kan mærke at den store af vores drenge har mange tanker, men han holder dem for sig selv..."
 • "Vi skal skilles og jeg aner ikke, hvordan jeg bedst kan hjælpe ungerne igennem".

Sammen finder vi ind til de konkrete udfordringer, der lige nu fylder hjemme hos jer.

I en familierådgivning vil vi tale både om det, I som familie er gode til og om det, som er svært i øjeblikket. Det er min opgave gennem spørgeteknik og med den nyeste viden indenfor emnet, at finde ind til kernen af udfordringerne og få fundet frem til de helt rette værktøjer for dig og din familie. Konkrete værktøjer, som du kan gå hjem og implementere i dit familieliv.  

Det er utrolig vigtigt med en varm og tryg kemi i en familierådgivning. Derfor anbefaler jeg altid, at vi taler sammen forinden, så du kan mærke, om jeg er det rette valg for dig og din familie. 


Hvem kan få familierådgivning?

Familierådgivning kan foregå enten med hele familien, enkeltvis, som par eller med barnet/den unge alene. Vi vil sammen aftale mødeformen og den første gang anbefaler jeg altid er uden børn. Du kan læse nogle anmeldelser her.


Hvor foregår en familierådgivning og hvor lang tid tager det?

En familierådgivningssession tager mellem en time til halvanden, typisk afhængig af hvor mange, der deltager - men det aftaler vi forinden. 

Familierådgivningssessionen foregår privat i Brøndbyvester eller evt. online via et zoom link. 

I rådgivning med særligt børn og unge bruger jeg også walk and talk.    


Hvad koster familierådgivning?

Se priser på familierådgivning, sorgrådgivning samt børn & ungesamtaler her


Hvor mange sessioner skal du have?

Antallet af sessioner i familierådgivningen kan svinge alt efter hvad dit og din families behov er. Nogle problematikker er som ringe i vandet og vil tage længere tid at arbejde med og andre er hurtige at få opløst.

Oftest anbefaler jeg dog et forløb på ca. 3 gange. Således at I som familie bliver fulgt gennem en periode, hvor vi sammen har mulighed for at finde frem til, hvorfor det kan være udfordrende samt afprøve og finde konkrete handleplaner og redskaber, der er tilpasset jeres familie samt at "efterjustere". 

Hvad virkede og hvordan får I skabt mere af det?


Hvad er en børne og ungesamtale?

Jeg oplever ofte børn og unge, der er så opsatte på at passe på deres forældre, at de ikke vil såre dem. Derfor kan de gå alene med tanker omkring lavt selvværd, problemer i familien, med vennerne eller måske om skilsmisse. 

Børne og ungesamtaler er en familierådgivning, hvor der er fokus på, at skabe et fortroligt rum for netop dit barn/ung.  Her får de hjælp til, at bearbejde deres bekymringer og tanker samt få nye redskaber og handlemuligheder uden forældre, der lytter med. 

Efterfølgende kan vi evt. invitere forældre med til en fælles familierådgivning, såfremt det giver mening. 

Rådgivning til familier i sorg

Som noget ganske særligt arbejder jeg med familier og børn i sorg. 

Vi kan som forældre blive særligt udfordrede når vi står i en situation, hvor sorgen rammer. Hvad enten det er grundet sygdom, skilsmisse eller dødsfald. 

I disse situationer har vi ofte brug for særlig specielfaglig viden og et menneske, der kan rumme vores sorg uden at skulle tage hensyn. 

 Vil du vide mere omkring arbejdet med børn og sorg? Så læs med her.


Corona hensyn

Mange kunder har grundet corona valgt at få online familierådgivning. Det har jeg gode erfaringer med. Så kan du i ro og mag sidde hjemme i sofaen.

Du er også meget velkommen til at møde op personligt. 

I så fald forventer jeg, at du bliver testet regelmæssigt eller er blevet vaccineret, ligesom jeg også selv vil være. 

Der vil naturligvis blive sprittet af, forinden du kommer på besøg.


Tavshedspligt

Som jeres familierådgiver har jeg tavshedspligt.  Det betyder at alt, hvad der bliver fortalt i familierådgivningen ikke bliver registreret eller fortalt videre, med mindre du giver tilladelse. 


Sådan bestiller du en gratis uforpligtende for-samtale

Kom i gang allerede i dag! Kontakt mig her og  bestil en tid til en uforpligtende samtale om, hvordan vi sammen bedst muligt kan hjælpe dig og din familie. 

Ring på tlf. 22463318 eller udfyld kontaktformularen.